Услови за користење

Општи услови

Кој може да купува

makorbital.com.mk e достапен за користење за сите лица над 18 год. кои сакаат да ги нарачат производите и поседуваат валидна платежна картичка издадена од некоја од банките во Република Македонија

Начин на купување

Купувањето на makorbital.com.mk се одвива брзо и лесно. Одкако ќе го најдете производот кој го посакувате потребно е да го "ставите во кошничка" и потоа во горнот десен агол да ја отворите вашата кошничка и да изберете Плаќање.
Панелот ќе ве однесе на страницата за плаќање при што потребно е да се регистрирате и да ги оставите вашите податоци, име и перзиме, адреса, телефон и емаил за да може производот да ви биде испорачан, како и да го изберете начинот на плаќање кој го преферирате.

На избор имате 1 начин на плаќање и тоа:

  • Плаќање со дебитна/кредитна картичка

Плаќањето е апсолутно безбедно особено плаќањето со платежна картичка, при што доколку го изберете овој начин, панелот ќе ве однесе на страницата на картичниот процесор (НЛБ Банка АД Скопје) каде безбедно можете да ги внесете вашите податоци од картичката и да ја процесирате трансакцијата.
Целиот систем е обезбеден со SSL протоколк и Positive SSL сертификат, што значи сите ваши податоци се осигурани и заштитени.

Достава на производите до купувачите

Купувачот превзема обврска дека примателот на нарачката ќе биде достапен на наведената адреса и телефонски број. Доколку обидот за испорака е неуспешен два пати тогаш производот се враќа назад.
Купувачот не смее да внесе поштенски фах како место за испорака на нарачката. Во случај да купувачот внесе поштенски фах како место за испорака не сме обврзани да не го испорачаме производот до таа адреса.
Доставата се врши на два начини:

  • Производите ги подигате сами од нашaта локација. Во овој случај не наплаќаме трошоци за достава
  • Производите се испорачуваат на Ваша адреса од доставен агент . При тоа:
    • за нарачки над 1.200,00 МКД цената на доставата е беспланта
    • За нарачки под 1.200,00 МКД цената на доставата ја пресметува и наплатува агентот, и истата не е вклучена во нарачката. Плаќањето за доставата го вршите кај доставниот агент при самата достава

Оштетување, неисправност и замена на производи

При приемот на пратката купувачот е должен да го проверипроизводот кој му е испратен и доколку забележи оштетување или неисправност напроизводот тоа веднаш да го пријави.
Доколку производот подлежи на гаранција истиот ќе бидезаменет во било кое време во предвидениот рок на траење на гаранцијата.
За производите кои не подлежат на гаранција доколку сепријават како оштетени подоцна од 24 часа од приемот на производот, истите немада бидат заменети.

Заштитни одредби

Вашата безбедност и сигурност при купвуањето е наш врвен приоритет. Затоа сите ваши персонални и осетливи податоци се внесуваат преку SSL протокол кој служи за заштита од злоуптреба. Дополнително makorbital.com.mk или e-shop.makorbital.com.mk)воопшто не доаѓа во допир со вашите податоци од платежната картичка туку истите ги внесувате во посебен панел на картичниот процесор (НЛБ Банка АД Скопје), каде се енкриптирани и се процесираат, а од таму системот враќа информации дали процесирањето на нарачката било успешно или не.

Авторски права

Сите производи, фотографии и информации околу производите се во целосна сопственост на Макорбитал како носител и сопственик на брендовите. Секое неовластено превземање, копирање и објавување на содржините на Макорбитал е казниво согласно законите на Р.Македонија и меѓународните одредби кои се прифатени и се практикуваат во Р.Македонија.

© 2018 Мак Орбитал